Аква клуб Котвата

Басейни

За комплекса

Аква Клуб Котвата е разположен в полите на Рила, сред тишината, спокойствието и уханието на борова гора. Комплексът е идеалното място за бягство от динамичното ежедневие на града. Интегрира екологично чистата природна среда и лечебната сила на минералната вода.
Не е случайно и мястото, върху което е изграден комплексът. Археологически разкопки разкриват антични останки, доказващи, че мястото е привличало с лечебната си вода многобройни племена и народи – траки, римляни, готи. Преплитайки модерно и древно, архитектурата на комплекса запазва част от крепостните останки, като реновираните колони и арки допълват атмосферата по един нов и различен начин.

съоръжения

На територията на комплекса са изградени водни съоръжения и релакс зони, включващи:

Басейни за възрастни

Аква клуб Котвата разполага с три големи басейна за възрастни.

Контрастни
басейни

На ваше разположение са контрастни басейни с гореща и студена вода.

Съблекални

На територията на комплекса има необходимите съблекални помещения, душ зони, тоалетни.

ЗА децата

Детска площадка с пясъчник и съоръжения за игра се намира в непосредствена близост.

Детски Басейни

Три детски басейна привличат с оригиналната си форма и разделението си на две дълбочини.

СПА

Ще откриете хидромасажни легла и четири джакузита с хидромасажни дюзи, едно от които е със солена вода.

Двете каменни топила с температура на минералната вода до 40°C се използват като ефикасен метод за засилване на кръвообращението. Имат благоприятно въздействие върху периферната нервна система, централната нервна система, заболявания на опорно-двигателния апарат, гинекологични заболявания, заболявания на кожата и на горните дихателни пътища.

Водни Атракциони

Иновативните архитектурни решения предлагат нов подход в изграждането на басейни, подходящи за забавления и релакс. Акцентира се върху водните атракциони и спортни съоръжения:

Модерни, интелигентни системи 24 часа се грижат за пречистване на водата, за регулиране на температурата ѝ по зони и за постоянното ѝ обновяване.

Сауна - термална зона